Stemmen van Naoorlogse Generaties | Q&A

Simone Berger, Armando Ello
wo 13 nov 19:30
13 nov
19:30

De documentaire laat op een verhelderende en beeldende manier zien hoe het verleden impact kan hebben op het heden. Stemmen klinken door in literatuur, voordrachten en andere kunstuitingen. Op woensdag 13 november laten de twee regisseurs hun stemmen horen in Natlab tijdens de Q&A.

 

PROGRAMMA
19:30 Korte introductie 
19:35 Start film
21:00 Q&A

Simone Berger en Armando Ello gingen voor hun film op zoek naar de overdracht van transgenerationele (oorlogs)trauma’s op de tweede en de derde naoorlogse generatie met een Indische en/of Molukse achtergrond. Literaire schrijvers als Marion Bloem en Adriaan van Disblikken blikken in deze documentaire terug op hun familiegeschiedenis. Zij groeiden op met (groot)ouders met onverwerkte trauma’s. Daarnaast komen meerdere kunstenaars aan het woord zoals Robin Block, die een nieuwe vorm aan hun bewogen erfenis geven.

Klinisch psycholoog en psychotherapeut Schelfhout schreef samen met Berger het script. Schelfhout en twee traumaspecialisten geven inzicht in hoe (oorlogs)trauma’s van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven. De interviews zijn aangevuld met 2D-animaties die op een laagdrempelige wijze de invloed van stress en angst op lichaam en brein tonen. 

Stemmen van Naoorlogse Generaties | Q&A
Regie
Simone Berger, Armando Ello
Cast
Adriaan van Dis, Marion Bloem
Speelduur
82 min
PREMIEREDATUM
do 1 aug
Jaar
2024
Land
Nederland
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden