Game Changers | Fargo (16+)

Joel Coen & Ethan Coen
ma 28 okt 20:00
28 okt
20:00

Wereldwijd werd Fargo bedolven onder prijzen, waaronder een volkomen terechte Oscar voor Francis McDormand. Dit tragikomische meesterwerk van de gebroeders Coen gaat over Jerry die zijn eigen vrouw laat ontvoeren omdat hij geld nodig heeft voor een businessdeal. Wat deze film nou een absolute game changer maakt, legt filmdocent Twan Arts je uit tijdens een masterclass voorafgaand aan de film.

GAME CHANGERS
Iedere derde maandag van de maand is het GAME CHANGERS in Natlab. Op deze avond wordt een iconische filmklassieker vertoond. Voorafgaand aan de vertoning geeft filmdocent Twan Arts een masterclass waarin wordt toegelicht wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt.

FARGO
Dit meesterwerk vol zwarte komedie van de gebroeders Coen gaat over Jerry die zijn eigen vrouw laat ontvoeren omdat hij geld nodig heeft voor een businessdeal. Het kwaadaardige opzetje mislukt jammerlijk door aan de ene kant het prutswerk van de criminelen en aan de andere kant de uitzonderlijke speurneus van de hoogzwangere politiechef Marge (McDormand).

PROGRAMMA
20:00 - 20:45 Masterclass
20:45 - 21:00 Pauze
21:00 - 22:40 Film

Game Changers | Fargo (16+)
Regie
Joel Coen & Ethan Coen
Cast
Frances McDormand, Steve Buscemi, William H. Macy
Speelduur
96 min
PREMIEREDATUM
do 17 okt
Jaar
1996
Land
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik