Game Changers | The Good, the Bad and the Ugly

Sergio Leone
ma 16 sep 20:00
16 sep
20:00

De film waarmee we het komende Game Changers-seizoen aftrappen, is er eentje om je vingers bij af te likken: The Good, the Bad and the Ugly! Dit meesterwerk van Sergio Leone is een klassieker die het western genre voor altijd heeft veranderd. Met een iconische rol van Clint Eastwood en de legendarische soundtrack van Ennio Morricone, neemt deze film je mee naar het ruige landschap van het Wilde Westen. Of moeten we zeggen 'het ruige landschap van Spanje'? Want we hebben het hier over een in Europa geschoten western, door de Amerikanen ook wel denigrerend 'spaghetti western' genoemd.

 

GAME CHANGERS
Iedere derde maandag van de maand is het GAME CHANGERS in Natlab. Op deze avond wordt een iconische filmklassieker vertoond. Voorafgaand aan de vertoning geeft filmdocent Twan Arts in een masterclass waarin wordt toegelicht wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt.

Wat is een spaghetti western? Waarin onderscheidt deze zich van de klassieke Amerikaanse western? En wat maakt The Good, the Bad and the Ugly één van de beste westerns aller tijden, spaghetti of niet? Deze vragen en nog veel meer passeren de revue in de masterclass voorafgaand aan de film.

THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY
Het verhaal dat zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog draait rond drie mannen (de goede: Eastwood, de slechte: Van Cleef en de lelijke: Wallach) die ieder voor zich op zoek zijn naar een goudschat. Sublieme westernklassieker, opgenomen in Spanje, met een geweldig script, een score van Ennio Morricone die je niet meer uit je hoofd krijgt en fenomenaal camerawerk van Tonino Delli Colli.

PROGRAMMA
20:00 - 20:45 Masterclass
20:45 - 21:00 Pauze
21:00 - 23:30 Film

Game Changers | The Good, the Bad and the Ugly
Regie
Sergio Leone
Cast
Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Eli Wallach
Speelduur
181 min
PREMIEREDATUM
do 8 feb
Jaar
1965
Land
Italië, Spanje, Duitsland
Taal
Italiaans, Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Grof taalgebruik