Cinemini | Papier

Taartrovers Cinemini
zo 13 okt - do 1 mei
13 okt
-
1 mei

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal. Op zondagochtend beleven peuters en kleuters Taartrovers Cinemini, een bijzonder programma waarin ze film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap. 

NO DUTCH REQUIRED

Tijdens Taartrovers Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de bezoekers samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt. 

PROGRAMMA
Papier is een gezellig filmprogramma, vol met papieren vriendjes om mee op avontuur te gaan. Meneer papier gaat uit wandelen, autootje Jeep gaat op een tropische reis, Dodu gaat op avontuur met zijn lieveheersbeestje, een hond wordt beste vrienden met zijn staart en er zijn meer dan genoeg ijsjes! 

MENEER PAPIER
Steven de Beul & Ben Tesseur, 2018
Nederland
8 minuten
Het is een mooie dag. Meneer Papier gaat uit wandelen. Uit een paar oude kranten knipt hij wat hij nodig heeft. Een hoed tegen de zon, en een hond tegen de eenzaamheid. Het wordt een fijne dag!

TOURIST TRAP
Vera van Wolferen, 2020
Nederland
2 minuten
Het autootje Jeep lijkt een unieke vakantielocatie te hebben gevonden: een paradijselijk eiland vol ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar bij aankomst komt Jeep erachter dat hij niet de enige avonturier is. De ene na de andere veerboot voert campers en caravans aan die het zo idyllisch begonnen tripje grondig weten te verpesten.

IJS ETEN
Ton van Saane, 1970
Nederland
5 minuten
Eén ijsje is lekker, twee ijsjes is feest. Maar hoeveel ijsjes is te veel? In deze bijzondere animatiefilm krijgen twee kinderen kruiwagens vol ijsjes. Heerlijk, maar wat doe je ermee?

DODU
José Miguel Ribeiro, 2010
Portugal
5 minuten
Dodu, de jongen van karton, beleeft met zijn vriendje het lieveheersbeestje spannende avonturen. De zee, de maan, het bootje waarin ze varen, alles is van karton.

MY HAPPY END
Milan Vitanov, 2007
Duitsland
5 minuten
Wat als de staart van een hond meer was dan een lichaamsdeel om mee te kwispelen? Wat als zijn staart zijn beste vriend was? Iemand om zijn bot mee te delen, tafeltennis te spelen en alle dagen van de week mee door te brengen. Dat zou pas echt ‘eind goed, al goed’ zijn! Maar wat als je staart plots een eigen leven gaat leiden? En zomaar, op eigen houtje, een kat achternagaat…

Speelduur
30 min
Taal
No Dutch required
Onderdeel van