Kinderboekenbal

De Boekenberg x Boekhandel Van Piere x de Bibliotheek Eindhoven x Natlab
Wed 2 Oct 13:30
2 Oct
13:30

Trek je meest feestelijke outfit aan, want je bent uitgenodigd voor hét Kinderboekenbal van Eindhoven! Vier de start van de Kinderboekenweek met een theatervoorstelling en leuke workshops van bekende schrijvers.

Papa's, mama's, opa's, oma's en oppassers mogen mee naar de theatervoorstelling en kunnen tijdens de workshops genieten van een luxe kopje koffie of thee in het café. Voor jou staat er ook ranja en popcorn klaar.
Ouders mogen gratis mee naar binnen.

De gehele dag kun je naast de onderstaande workshops doorlopend dansjes doen in de Silent Disco en genieten van speciale shortfilms in de filmzaal. Natuurlijk kun je ook terecht bij de boekenkraampjes om de nieuwste boeken te kopen en ze eventueel zelfs te laten signeren. En als je wil.. kun je ook al meteen beginnen met lezen in één van de knusse leeshoekjes.

13.30 Deuren open
14.00-15.00 Tijdsblok 1 (Theater of workshop)
15.00-15.30 Pauze
15.30-16.30 Tijdsblok 2 (Theater of workshop
17.00 Einde

 

THEATER 

Help ik ben de baas
Sam en Philine zijn tijdens de les weer enorm aan het wijsneuzen. Terwijl de meester in de knoop zit met zijn eigen staartdeling, neemt Philine de uitleg over en benoemt Sam tot haar assistent. De meester is het zat: “Als jullie het allemaal beter denken te weten, dan zijn jullie vanaf morgen 
de baas!” Sam loopt liever in de pas. Hij is blij met alle regels die er zijn. Maar Philine ziet haar nieuwe taak wel zitten. Ze heeft grootse en eigenzinnige plannen. Voor de school, voor de buurt, eigenlijk voor heel het land. Philine: de eerste vrouwelijke minister-president én Sam als vice-premier. Maar zijn elke week op schoolreis, elke klas een eigen kok en 6 nieuwe vakken waaronder paardrijden en vlogles wel zulke goede ideeën?

WORKSHOPS

Workshop Djenné Fila
llustreren met gouden penseel winnaar Djenné Fila
Kom knippen en plakken en illustreer zo je eigen fantasiedier! In deze tekenworkshop laat kinderboekenillustrator Djenné zien hoe je in haar stijl een eigen illustratie kan maken. Je mag ook aan de slag met het papier en de tekeningen die ze voor haar prentenboek 'De vuurvogel' heeft gebruikt. In een uurtje laat Djenné zien hoe je met je eigen fantasie de mooiste illustraties kunt maken. Een paradijsvogel, insect of fantasiedier: wat ga jij maken?

Workshop: Kelly van Kempen
Verzin je eigen griezel!
Tijdens deze workshop ga je lekker griezelen met Kelly van Kempen. Zij schreef het grappige griezelboek De Vriezels, over een meisje dat steeds haar oogballen verliest. In deze workshop leer je alles over griezelen met humor. Hoe verzin je een personage dat zowel grappig als griezelig is?

Workshop: Suzanne Wouda
Let op deze is gesplitst in oudere en jonge kinderen

6-8 jaar – In de snoepjesfabriek
In de snoepjesfabriek is de hele dag geluid. De machines staan te sissen, te rammelen en te kraken. Ze bonzen, bonken en brullen. In potten borrelt hete suiker. Luchtbellen ploppen op, spatten ploffend uiteen. De lopende band puft, piept en ratelt.
In deze creatieve schrijfworkshop gaan we aan de slag met de geluiden van een snoepjesfabriek. We verzinnen zelf nog veel meer geluiden, maken er gedichten mee en bedenken bijzondere namen voor snoepjes.

9-12 jaar – Maak je eigen miniboek
In deze workshop maak je je eigen miniboek, een zine. Daarin kun je schrijven en tekenen wat je wil, maar natuurlijk krijg je ook tips om een spannend verhaal te schrijven.

Workshop: Jacques Vriens
Let op deze is gesplitst in oudere en jonge kinderen

Voor jongere kinderen van 5 t/m 8 jaar en hun (groot-)ouders.
Van Tommie en Lotje, Dikke Teun en een kikker…. Jacques Vriens laat zien hoe hij zijn verhalen bedenkt; hoe hij als kind al verhaaltjes vertelde aan zijn poes en leest natuurlijk ook voor. Als afsluiting speelt hij een sprookje uit zijn boek Grootmoeders grote oren…

Voor kinderen vanaf 9 jaar en hun (groot-)ouders.
Van Meester Jaap, De Bende van de Korenwolf en een Kermiskind…. Jacques Vriens zal laten zien hoe hij schrijver werd, dankzij het hotel waarin hij opgroeide. In het achterzaaltje voerde hij al toneelstukken op met de kinderen uit de buurt. Jaren later inspireerde hem dit hem tot de serie over De Bende van de Korenwolf. Maar hij zal ook vertellen óver en voorlezen úit zijn schoolverhalen. Én natuurlijk zijn nieuwste boek Kermiskind.

Workshop: Marc ter Horst
Eigenwijze dieren, schrijvers en tekenaars
In deze workshop vertelt zilveren-griffelwinnaar Marc ter Horst van alles over zijn boeken. Hij leest voor, laat zien hoe illustraties worden gemaakt en hoe het in de drukkerij gaat. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. We gaan eigenwijze dieren tekenen en tot slot is er de eigenwijze huisdierenquiz.