The Outrun (16+)

Nora Fingscheidt
PREMIEREDATUM do 7 nov
do 7 nov

Rona, net uit de ontwenningskliniek, keert na meer dan tien jaar terug naar de wilde Orkney-eilanden. Terwijl ze opnieuw contact maakt met het dramatische landschap waarin ze opgroeide, versmelten herinneringen aan haar jeugd met de meer recente uitdagende gebeurtenissen die haar op de weg naar herstel hebben gezet.
 

THE OUTRUN is de openhartige verfilming van de gelijknamige Britse bestseller, met een Oscarwaardige hoofdrol van Saoirse Ronan (LADY BIRD, LITTLE WOMEN). Wanneer Rona (Ronan) de hectiek van London achter zich laat en terugkeert naar de adembenemende natuur van de Schotse Orkney-eilanden, vindt ze zichzelf beetje bij beetje terug.

De 29-jarige Rona leeft al 10 jaar in Londen, waar het drukke stadsleven haar heeft opgeslokt. Alcohol en drugs nemen de overhand, tot ze besluit om haar fysieke en mentale gezondheid voorop te zetten. Om haar verslavingen definitief te overwinnen, keert ze terug naar de Orkney-eilanden waar ze opgroeide. Hier versmelten de herinneringen van haar jeugd met het ontspoorde leven dat ze in Londen leidde. Als ze zich overgeeft aan het overweldigende landschap, begeleiden de wind en de zee Rona op haar weg naar herstel.

The Outrun (16+)
Regie
Nora Fingscheidt
Cast
Saoirse Ronan, Paapa Essiedu, Stephen Dillane, Saskia Reeves
Speelduur
118 min
PREMIEREDATUM
do 7 nov
Jaar
2023
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik