Game Changers | The Conversation

Francis Ford Coppola
ma 18 nov 20:00
18 nov
20:00

Francis Ford Coppola, zijn naam staat in de filmgeschiedenis gegrift. Een regisseur waar je niet omheen kan want over zijn films wordt veel gesproken. Wat maken zijn films tot enorme successen en hoe past The Conversation in zijn oeuvre (tot de jaren '70)? Op deze avond verteld filmdocent Twan Arts je waarom The Conversation, en Coppola zelf ook, echte Game Changers zijn.

PROGRAMMA
20:00 Masterclass
20:45 Pauze
21:00 Filmvertoning The Conversation

GAME CHANGERS
Iedere derde maandag van de maand is het GAME CHANGERS in Natlab. Op deze avond wordt een iconische filmklassieker vertoond. Voorafgaand aan de vertoning geeft filmdocent Twan Arts een masterclass waarin wordt toegelicht wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt.

THE CONVERSATION
De film werd genomineerd voor drie Oscars, en Coppola ontving zijn tweede Gouden Palm met The Conversation. De film werd vlak na het Watergate-schandaal gemaakt. Hackman is een afluisterexpert die voor smerige, veelal politieke klusjes wordt ingezet. Zonder al te veel vrienden en kennissen leeft hij maar een tragisch leven. Daar komt verandering in als hij persoonlijk betrokken raakt bij een zaak. Dit verontrustende scenario legt de vinger op de zere plek over zaken als privacy en persoonlijke verantwoordelijkheid.

Game Changers | The Conversation
Regie
Francis Ford Coppola
Cast
Gene Hackman, John Cazale, Harrison Ford
Speelduur
113 min
PREMIEREDATUM
do 1 aug
Jaar
1973
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst