Cinemini | Ondersteboven

Taartrovers Cinemini
zo 15 dec en zo 16 mrt
15 dec
en
16 mrt

Kinderen van 2 tot 6 jaar beleven hun eerste bioscoopbezoek in onze gezellige filmzaal. Op zondagochtend beleven peuters en kleuters Taartrovers Cinemini, een bijzonder programma waarin ze film beleven en mogen spelen in een prachtig lichtlandschap. 

NO DUTCH REQUIRED

Tijdens Taartrovers Cinemini vertonen we mooie, lieve, spannende, abstracte, verhalende en soms ook uitdagende korte films, speciaal voor peuters en kleuters. Daarna spelen de bezoekers samen in een lichtlandschap, bestaand uit diverse installaties waarmee kinderen spelenderwijs ontdekken hoe licht verhalen kan creëren. Ze onderzoeken vorm, projectie, licht, schaduw, verhalen, beweging en kleur. Hoe ontstaan schaduwen? Waar komen beelden vandaan, hoe worden vormen groter of kleiner en hoe verdwijnen vormen in het niets? En welke verhalen kunnen ze in de vormen zien? Voor volwassenen is schaduw iets vanzelfsprekends, voor kinderen is het misschien wel een tovenaar die van de volwassenen lange reuzen maakt. 

PROGRAMMA
We nemen een kijkje aan de andere kant en zien de wereld op z’n kop, anders dan anders.
Ondersteboven is een licht filosofisch, maar vooral heel grappig, filmprogramma waarin je je kan verbazen en lachen tegelijk. De ene keer zijn we in de lucht, de andere keer onder de aarde.

SALLY
Luna Maurer, Roel Wouters, 2005
Nederland
2 minuten
We zien één grote en heel veel kleine knikkers in een witte, helder verlichte ruimte. De knikkers bewegen zich van links naar rechts, van voor naar achter. Dan beginnen ze plotseling te springen, naar de muur rechts, naar het plafond en weer naar beneden. Zijn dit gewone knikkers, of toch iets anders? Waarom trekken ze zich niks aan van de wetten van de zwaartekracht? Kijken we van onderaf, of juist naar beneden?

ANDERSLAND
An Vrombaut, 2022
België
7 minuten
En wat gebeurt er als je anders bent dan de rest? Een giraf met een lange nek, is dat anders? Is dat gek? Lach om de fantastische figuren, de maffe bewegingen maar vooral de gekke geluiden in Andersland. 

ONDERSTEBOVEN
Youri Tcherenkov, 1995
Frankrijk
8 minuten
In de lucht vliegen we mee met de vogels. We gaan met hun op reis naar verre landen in een mooie geïllustreerde animatie. Maar hoe weet je waar je bent, zonder aanknopingspunten, midden in de lege lucht? Een grappige korte animatie, die de wereld op z’n kop zet.  

DE PASTINAAK
Piret Sigus en Silja Saarepuu, 2022
Estland
7 minuten
Graaf mee en ga onder de grond, samen met muis, mol en alle andere dieren die bij de wortels van de pastinaak leven. Zo zie je wat er echt gebeurde terwijl de boer op het land bezig was het met verbouwen van groeten.

ONDER DE GROND
Elise Auffray, 2014
Frankrijk
2,5 minuten
In een korte docu onderzoeken we de grond zelf. Fast forward maken we mee wat er gebeurt als je composteert en leven we even tussen de wormen die smullen van alle restjes. Dit kan alleen in film!

Speelduur
30 min
Taal
No Dutch required
Onderdeel van