POLITIEK IN DE AMERIKAANSE CINEMA | DIRTY POLITICS

Rudi de Boer
Wed 30 Oct 19:30
30 Oct
19:30

Met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur is het weer wachten op het nodige moddergooien. Ontdek hoe deze turbulente Amerikaanse democratie door de filmwereld wordt getoond. In twee avonden verkennen we aan de hand van verschillende fragementen de invloedrijke rol van films, series en documentaires in de Amerikaanse politiek. Op deze eerste avond wordt er een accent gelegd op het thema 'dirty politics.' 

POLITIEK IN DE AMERIKAANSE CINEMA
We duiken in de wereld van de Amerikaanse politiek aan de hand van diverse fragmenten. Niet alleen de echte klassiekers passeren de revue ook films series en documentaires waar je waarschijnlijk nooit van gehoord hebt schetsen een beeld van deze intrigerende wereld. We zien spannende presidentsraces, het leven in het Witte Huis en diverse crises waarmee Amerikaanse presidenten te maken hebben gehad. Ook zal tijdens deze cursusavonden de verbeeltenis van grote politieke gebeurtenissen in film geanalyseerd worden. Denk hierbij aan de moord op Kennedy, de Civil Rights Movement, Wikileaks, terrorisme en recente bewegingen als MeToo en Black Lives Matter.

DIRTY POLITICS
Het is een tumultueuze tijd voor de Amerikaanse democratie. Met Trump kwam er iemand aan de macht zonder politieke achtergrond. Vele films en series speelden voor Trump al met de geachten van een outsider die het politieke landschap flink komt opschudden. We krijgen te maken met sterke oneliners die in ons hoofd kruipen. Hoe ziet deze wereld van ‘dirty politics’ er eigenlijk achter de schermen uit en hoe zien we dat terug in films en series? 

RUDI DE BOER 
Rudi de Boer studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hierna was hij werkzaam bij diverse filmhuizen en scholen verspreid over het hele land en verzorgde hij jaren nagesprekken met filmmakers en acteurs tijdens het Nederlands Filmfestival.

DEEL 2 | EEN VROUW IN HET WITTE HUIS
06-11 TICKETS