Een avond over vriendschap

Met lezing Raounak Khaddari & de film Close
za 28 sep 19:00
28 sep
19:00

Vriendschappen zijn onmisbaar. Ze maken ons mentaal en fysiek gezonder én gelukkiger. Toch wordt de waarde van vriendschappen nog te vaak onderschat of denken we dat vriendschap vanzelf gaat. Als we weten wat vriendschap is en dat vriendschap bedrijven niet vanzelf gaat, kunnen we er beter in worden.

Tijdens deze bijzondere avond hebben we te gast: Raounak Khaddari en kijken we samen naar de film Close. Ook staat het team van De Liefdesdokter klaar om de aanwezige vriendschapskracht te versterken en na te praten over de vriendschapslessen uit de film.

PROGRAMMA
19:00 Inloop
19:30 Lezing Raounak Khaddari en De Liefdesdokter
20:30 Pauze
20:45 Filmvertoning Close 
22.30 Einde

RAOUNAK KHADDARI
In het eerste deel van de avond legt Raounak Khaddari op interactieve wijze uit wat vriendschap is, welke soorten vriendschappen er zijn en hoe we een betere vriend worden voor elkaar én voor onszelf. Deze lezing zet aan tot denken over ons eigen handelen, laat zien dat we écht niet de enige zijn die (af en toe) worstelen met het thema en geeft handvatten om op een later moment zelf verder te gaan met ontwikkeling op dit thema. Met behulp van haar Werkboek Even goede vrienden gaan we enkele oefeningen doen. Ontdek wat voor vriend jij wilt zijn en hoe je vriendschappen zelf kunt vormgeven.

CLOSE
De dertienjarige Léo en Rémi zijn al jaren beste vrienden en gaan heel vanzelfsprekend met elkaar om. Maar wanneer ze voor het eerst naar de middelbare school gaan en een klasgenoot – die ziet hoe close de twee zijn – vraagt of ze een paartje zijn, ontkent Léo geschrokken en begint hij zich opzichtig van Rémi af te keren. Mooi verteld en uitstekend gespeeld; vooral door de jonge Dambrine als de door schuld verteerde Léo, die ziet wat het verbreken van de vriendschap doet met Rémi.

DE LIEFDESDOKTER
Het team van De Liefdesdokter verwelkomt je van harte om te leren over en delen in vriendschap. Het doel ervan is om vriendschap te verspreiden en te versterken, als tegengif tegen eenzaamheid. Voor en na de masterclass kun je nader kennis maken.

De Liefdesdokter is een Eindhovense sociale onderneming en een leercollectief. Samen leren over verbinden (met jezelf, de ander en de wereld) is hun missie. Want gezonde relaties dragen bij aan een fijn leven.

Deze avond is een initiatief van: Natlab, De Liefdesdokter en de Bibliotheek Eindhoven.

Een avond over vriendschap
Taal
Lezing: Nederlands; Film: Nederlands, Frans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar